Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-05@15:29:20 GMT

پرند ظرفیت سکونت ۴۰۰ هزار نفر را داراست

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۹۶۶۵۸

پرند ظرفیت سکونت ۴۰۰ هزار نفر را داراست


مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: در حالی که شهر جدید پرند ظرفیت اسکان ۴۰۰ هزار نفر را دارد اما به دلیل سختی دسترسی به تهران حداکثر ۱۵۰تا۱۶۰هزار نفر در آن ساکن هستند.

به گزارش امتداد نیوز، حبیب اله طاهرخانی در سومین همایش توسعه مبتنی بر حمل و نقل ( TOD) گفت: حمل و نقل حومه ای عموما به تردد از اطراف کلانشهرها به شهر مادر تعریف می شود و شدت ارتباط میان کلانشهرها و حومه یکی از آیتم های ارزش گذاری این مناطق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: کلانشهر تهران بدون توجه به حومه آن که ۴۰ درصد جمعیت منطقه پایتخت را تشکیل می دهد و اصلی ترین سیستم حمل و نقل آن، حمل و نقل شخصی است، تردد ساکنان پیرامون به داخل پایتخت برای سیستم حمل و نقل تهران بار اضافه تولید می کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با ذکر مثالی از توسعه کلانشهر و ارتباط آن با حومه با استفاده از حمل و نقل ریلی اظهار داشت: نمونه موفق آن توکیو است که ۵۰ کیلومتر مربع مساحت داشته و ۳۶ میلیون نفر در آن سکونت دارند که به معنی اسکان ۲۰ میلیون نفر بیشتر از تهران است. با این حال اتفاقی ک در توکیو رخ داده، تقدم توسعه سیستم حمل و نقل ریلی میان حومه و مرکز است، برخلاف تهران که سیستم پایه حمل و نقل آن را جاده تشکیل می دهد.

طاهرخانی ادامه داد: در حومه توکیو ۵۶ درصد حمل و نقل مسافر با استفاده از ریل و در داخل پایتخت ژاپن نیز ۹۰ درصد ترددها ریلی است، بنابراین راهبندان شدید در توکیو دیده نمی شود، این در حالی است که در کل ژاپن ۳۰ درصد حمل و نقل مسافر ریلی بوده و راه آهن به قدری گسترده است که سایر وسایل نقلیه به خصوص اتوبوس را از دور خارج کرده است.

به گفته مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، شهر جدید پرند در حال حاضر ظرفیت اسکان ۴۰۰ هزار نفر را داراست اما حداکثر ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار نفر در آن ساکن هستند چون مشکل اصلی این شهر دسترسی سخت ساکنان به تهران است، این در حالی است که در حومه توکیو ۱۵۰۰ کیلومتر ریل کشیده شده و در داخل شهر نیز ۳۶۹ کیلومتر مترو توسعه داده شده است.

وی با بیان اینکه در کلانشهر تهران ۲۵ درصد کل بنزین کشور مصرف می شود، ادامه داد: روزانه از حومه به تهران بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ هزار خودرو خارج می شوند و علیرغم کند شدن رشد جمعیت و سکونت در پایتخت همچنان با مشکل توسعه حمل و نقل شخصی در آینده مواجه خواهیم بود.

طاهرخانی تصریح کرد: با توجه به جمعیت حاضر در حومه تهران، هر نوع ایجاد خطوط ریلی جدید اقتصادی و به صرفه است به همین دلیل شرکت عمران شهرهای جدید با همکاری راه آهن، توسعه خطوط ریلی حومه را در دست اقدام دارد که از آن جمله می توان برقی سازی قطارصادقیه- کرج – هشتگرد، برقی کردن قطار تهران-فرودگاه امام (ره) -پرند (که متاسفانه در حال حاضراز اولویت شهرداری تهران خارج شده ولی اهمیت آن کمتر از توسعه خطوط ریلی داخل شهر نیست)، قطارحومه ای تهران-پرند (که در حال دوخطه کردن آن با همکاری راه آهن هستیم، ولی در حال حاضر ۱۱ رام قطار در صبح و ۱۱ رام قطار در عصر از تک خط موجود تردد کرده و ضریب اشغال صندلی های آن به ۸۰ درصد رسیده است به طوری که ۲ هزار سفر خودرویی به تهران را کم کرده است)، قطار حومه ای تهران- پیشوا- گرمسار، قطار حومه ای تهران-هشتگرد- قزوین و قطار حومه ای تهران- قم را برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: در حال رایزنی هستیم تا قطار حومه ای تهران- اندیشه- شهریار نیز ایجاد شود و قرار است شهر جدید پرند به عنوان پایلوت طرح TODنتخاب شود.

true برچسب ها : توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی حبیب الله طاهرخانی شهر جدید پرند وزارت راه و شهرسازی true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۹۶۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات تقسیم استان تهران: در غرب، شهریار، ملارد، بهارستان و پرند تبدیل به یک استان می‌شوند / در شرق، ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک یک استان جدید می‌شوند

به گزارش صدای ایران، استاندار تهران با اشاره به نام شهرستان‌های غربی و جنوب شرقی استان تهران، جزئیات و ملاک‌های مورد مطالعه برای تقسیم استان‌های غربی و شرقی تهران را تشریح کرد.

علیرضا فخاری در تشریح موضوع تشکیل دو استان غربی و شرقی تهران گفت: دو منطقه در این طرح وجود دارد که در غرب شهریار، ملارد، بهارستان و پرند شهر‌های این بخش و در حوزه جنوب شرقی نیز ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک جزو محدوده‌هایی است که این ۴ شهرستان مشمول طرح جداسازی می‌شوند.

تطبیق طرح تقسیم استان‌های غربی و شرقی تهران با شرایط امروز جمعیتی

وی افزود: مطالعات این طرح مدت زیادی است آغاز شده و باید با شرایط امروز جمعیتی طرح را منطبق کنیم. براساس سرشماری هوایی که از گذشته داریم در غرب استان تهران نزدیک به ۳ میلیون نفر جمعیت داریم و در جنوب شرقی استان هم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت داریم، لذا به لحاظ گسترش جمعیت باید ملاحظاتی را در نظر بگیریم.

مباحث اقلیمی و جمعیتی باید به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد

استاندار تهران ادامه داد: ملاحظات سرزمینی، جمعیتی و جغرافیایی هر دو منطقه و چگونگی تأمین زیرساخت‌ها بسیار مهم است. بی تردید تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد و قطعا باید مطالعات میزان خدماتی که مردم باید در هر دو استان بگیرند، کامل شود. باید مباحث اقلیمی و جمعیتی هم به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد.

فخاری تأکید کرد: ترکیب بندی جمعیتی در بخش غربی استان تقریبا با عدم تجانس همراه است و در بخش جنوب شرقی دارای تجانس است و به لحاظ گویش و سایر مولفه‌هایی که تاثیرگذار است همانند مولفه‌های اجتماعی، ممکن است در نقاطی ناهمگونی و در جا‌هایی همگونی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید همه مولفه‌ها در مطالعات به خوبی دیده شود، اظهار کرد: نکته مهم این موضوع است که باید تصمیمات موجب آسایش و آرامش مردم باشد و تقسیمات باید به گونه‌ای باشد که در نتیجه مردم در رفاه نسبی با ایجاد تعادل در تأمین نیازمندی‌ها و رفع مطالبات قرار بگیرند.

استاندار تهران افزود: بنابراین تقسیم مدیریتی که هدف اجرای این طرح است و از این طریق نظام مدیریت را مقداری کوچک‌تر می‌کند، باید قابلیت دسترسی داشته باشد، همچنین باید به لحاظ ماهیتی و یک امر الزامی محقق شود و اگر این موارد محقق شد در امر تقسیمات موفق هستیم.

دیگر خبرها

  • فاجعه بزرگ در حمل و نقل ریلی استان یزد/ قطار سریع‌السیر یزد حذف شد
  • فاجعه در حمل و نقل ریلی یزد
  • با رویای ریلی هیتلر آشنا شوید؛ قطار عجیب نازی ها که هیچگاه ساخته نشد!+ فیلم
  • خروج قطار افغانستان_ترکیه از مرز شمتیق+فیلم
  • تقسیم استان تهران / استان تهران غربی : شهریار، ملارد، بهارستان و پرند / استان تهران شرقی : ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک
  • «توسعه حمل و نقل ریلی - خاش» + فیلم
  • جزییات تقسیم استان تهران: در غرب، شهریار، ملارد، بهارستان و پرند تبدیل به یک استان می‌شوند / در شرق، ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک یک استان جدید می‌شوند
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است / عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • بررسی مجدد پروژه توسعه شرقی خط 2 مترو تهران